Pleunie Hoving Theaterproducties

Beeldend locatietheater

Pleunie Hoving locatietheater

Festivalvoorstellingen

Deze zijn speciaal ontwikkeld voor theaterfestivals, duren gemiddeld 30 minuten en worden maximaal vijf keer per dag gespeeld.

Moby Dick en de meermin

Beeldend locatietheater en -dans in en om het water.
Duur: 30 minuten.

Kapitein Ahab is gestrand. Als schipbreukeling moet hij elke dag op zoek naar eten. Hij heeft een kip, maar die bewaart hij tot de kerst. De vijver biedt hem soms een klein visje. Op een dag doet hij een vangst die zijn leven een grote wending geeft. De reusachtige vis Moby Dick blijkt nog een leven in zich te herbergen, iets wat nu aan land komt en de benen neemt.

Moby Dick

De biechttunnel - "Bij Father Brown op de biecht"

Father Brown en zijn nonnen laten de mens zijn hart luchten.
Een interactieve voorstelling waarbij de nonnen de bezoekers liefdevol opnemen en hen bij Father Brown en zijn biechttunnel brengen. Iedere bezoeker krijgt persoonlijke aandacht en kan door een hemelse tunnel zijn ei kwijt.

Na het aanhoren van alle misdragingen van het leven komt Father Brown met wijze raad in een prachtige poëtische monoloog, die gaat over liefde, hebzucht en jaloezie.

Dinner with the Addams Family

Welkom aan tafel bij the Addams family. Deze familie is dol op bezoek.
Het diner krijgt een onverwachte wending als blijkt dat Gomez Addams de oorlog heeft overleefd en zijn dochter Wednesday haar eerste vriendje krijgt.
Opgroeien in een normaal gezin, dat wil toch iedere tiener? Maar alle ouders zijn gênant en alle broertjes zijn irritant en dat lijdt tot waanzin.
The Addams family heeft vreemde lugubere humor, hilarische uitspattingen en een hartstochtelijk verlangen naar liefde.
Wees gerust: wat u voorgeschoteld krijgt, hoeft u niet op te eten.


Het Rariteitenkabinet

'Een levend museum' - Ontroering, verbazing, verwondering.

De natuur hééft wonderen verricht!
Het Rariteitenkabinet laat u de wereld zien van de excentrieke verzamelaar Henry, die zijn wonderlijke vondsten met u deelt. De vrouw met de langste baard van Europa, met een Spaans temperament en een schatrijke stem. De eeuwige weduwe, niet dood niet levend, maar gehalveerd... Het meisje dat in haar eigen tranen zwemt, gepantserd door de huid van de zee. Diep onder de zeespiegel gevonden, maar u kunt haar nu van dicht bij zien en zelfs voelen. En dan de man die dacht dat hij een vogel was. Een vreemde eend in de bijt, geboren in het verkeerde nest. Men kent een vogel aan zijn veren maar zo'n vogel heeft u nog nooit gezien.
U maakt kennis met het allersterkste vedergewicht, een vrouw met volle baard, de man die dacht dat hij een vogel was, het meisje dat in haar eigen tranen zwemt en de helft van de eeuwige weduwe.
Als u dúrft te kijken, geef uw ogen dan iets wonderbaarlijks om te zien! Geniet 30 minuten van deze wonderlijke verschijningen en beleef hun verhalen. Het is geen droom maar de waarheid.
Bij het verlaten van het Rariteitenkabinet voelt u zich heerlijk normaal.


Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet Rariteitenkabinet

The pampering nurses

In een wereld die steeds sneller gaat is er behoefte aan bezinning. De zusters van de verwentent helpen daarbij en brengen mensen tot zichzelf.
Met zachte dwingende hand, verzorgen zij de ontspanning van mannen en vrouwen.
In een badjas worden eerst de kleine klachten geïnventariseerd en fiks aangepakt met behulp van een medicijnkar. Daarna cijferen de meelevende zusters zich geheel weg om tot de kern te komen. En kan het publiek rekenen op complete ontspanning en kippenvel. Tenminste als ze van massage houden. In deze act wordt het publiek verwent totdat ze vertrekken met een hartverwarmend gevoel.

Hoe ziet het eruit:
De badjassen hebben een chique uitstraling. De zusters zien er klassiek uit met hun witte pakjes en kapjes. Ze zorgen voor een warm contact. Ze stellen de gasten op hun gemak en proberen ze over te halen om hun geheimen aan hen toe te vertrouwen. Geen klacht is te gek om aan te pakken. We hebben een medicijnkast vol vakjes met verrassingen. Er zijn pilletjes en hartjespleisters, er is preventie en ontsmetting, er is een goed gesprek. En, zoals iedere vrouw weet, is chocolade de oplossing voor heel veel problemen. Als laatste zijn er voetenbadjes, voor een voetmassage, en geven we hoofdmassage of rug massage met een massage spin. De gast is even helemaal het middelpunt.

Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses Pampering Nurses

De Cinematograph

Een reizend theatertentje met daarin een ouderwetse zwart-wit bioscoop in nachtclubstijl.
De film 'What ever Lola wants', gaat over een rondreizend variétégezelschap uit 1926.
César is een groot Jongleur totdat hij in de ban raakt van Madame Lola.
Zij heeft hem gestrikt om in haar naam de rol van directeur te spelen.
Madame Lola houdt de kaarten van het lot in eigen hand.
En voor de 'directeur' wordt het steeds moeilijker alle ballen in de lucht te houden...

Variété show

Spannend, oogstrelend en verleidelijk, waarin madame la Rousse zingt, Lizzie en Louise de charleston dansen en met als klap op de vuurpijl een spectaculaire messenact.Pleunie Hoving - Het Hart Hospitaal

De illusie De illusie De illusie De illusie De illusie De illusie De illusie De illusie

Technische gegevens

 • De voorstelling duurt 30 minuten;
 • Bezoekersaantal: max. 25 per voorstelling;
 • Geschikt vanaf 8 jaar;
 • We spelen met rustpauzes van 30 minuten na iedere voorstelling;
 • 6 acteurs;
 • 1 technicus.

Technische gegevens

 • Wij bouwen zelf op en af;
 • Opbouwtijd ongeveer 5 uur, afbreektijd 4 uur;
 • We nemen zelf een technische crew mee voor licht en geluid;
 • Stroom op locatie: 2 x 16 A;
 • Afmeting speelvlak inclusief scheerlijnen: 10 meter x 20 meter
 • Transport met 1 vrachtwagen en 1 personenwagen met aanhanger; deze moeten het speelvlak kunnen bereiken;
 • Watervoorziening is noodzakelijk voor de waterstellage met een inhoud van 600 liter. Een tuinslang moet het speelvlak kunnen bereiken (alleen bij het Rariteitenkabinet);

Faciliteiten die wij u vragen

 • Eten en drinken op bouw- en speeldagen;
 • 2 x stroom 16 amp en verdeelkast, dus 2 groepen van 3500 watt;
 • Technische medewerker en handjes voor opbouw en afbreken;
 • WC en kleedkamer in de buurt;
 • watervoorziening voor waterstellage (alleen bij het Rariteitenkabinet);
 • overnachting bij een meerdaags festival;
 • transport moet de speelplek kunnen bereiken;
 • voor het transport (1 vrachtwagen; 2 personenwagens; 1 aanhanger) moet parkeergelegenheid zijn.