Pleunie Hoving Theaterproducties

Beeldend locatietheater

Pleunie Hoving locatietheater

Grondbewoners


Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners Grondbewoners
foto's: Mareye Dupont / Hans Veneklaas

Grondbewoners

(persbericht juni 2009)

Theatertour Grondbewoners start in Linden

Met een familiaire groep van twaalf spelers, variƫrend in leeftijd van 12 tot 52 jaar, trekt Pleunie Hoving deze zomer het land in. Maar ze begint in Linden op het zandstrand bij camping 'Het Loo'. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli zal daar de voorstelling Grondbewoners vier avonden te bewonderen zijn.

'Na Jan van Kuyc tussen wanhoop en wraak ben ik gaan nadenken over een reizende theaterproductie op locatie', aldus theatermaakster Pleunie Hoving, die met dit theaterspektakel winnares van de Cuijkse cultuurprijs 2008 is.

Grondbewoners is een locatievoorstelling, die zich op het water en land afspeelt. In Grondbewoners nemen we het publiek mee naar een andere aardbol. Daar leven de grondbewoners ieder in hun eigen wereld. Boven en onder het water en op het land. Nooit zijn deze bewoners met elkaar in contact geweest en de onderlinge verschillen zijn zo groot dat integratie onmogelijk lijkt. Zodra deze bewoners elkaar ontmoeten ontstaan dan ook absurde situaties. Maar wat als een landbewoner zijn hart kwijt raakt aan een waterbewoner en deze liefde boven alle verschillen staat. Liefde is dan ook het redmiddel van de voorstelling, hoe bizar deze combinaties ook zullen lijken.

Pleunie staat met Grondbewoners weer garant voor een prachtig samenspel van beeld, geluid, licht en natuur, in een zomerse avondvoorstelling van ongeveer een uur.

Na de voorstellingen in Linden gaat Grondbewoners van woensdag 22 juli tot en met vrijdag 24 juli naar het festival 'De Affaire', onderdeel van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.